Hastalarına hakaret eden 'devrimci' doktora soruşturma

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olarak çalışan ve kendisini 'devrimci' olarak tanımlayan Doktor Levent Tuncel, başörtülü hastalarını tedavi etmek yerine onlara hakaretler yağdırıyor.

Kendisini 'devrimci' diye niteleyen Tuncel, daha önce birçok kez gözaltına alınarak görevden uzaklaştırılmış.

Sık sık görevden uzaklaştırılmasıyla tanınan Tuncel, son olarak Hatice Akpınar (42) isimli başörtülü hastasına sözlü tacizde bulundu. 'Devrimci' doktor hakkında soruşturma açıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Levent Tuncel, hastaneye safra kesesindeki rahatsızlığı sebebiyle ultrason çektirmek üzere giden Hatice Akpınar'ı muayene etmek yerine inancı ile dalga geçti. Akpınar, hastanede sıranın kendisine gelmesi üzerine Tuncel'in bulunduğu radyoloji bölümüne girdiğini belirterek, doktorla aralarında geçen diyaloğu şu şekilde anlattı: "Doktor, 'Kadınlar başörtüsünü neden takar?' diye sordu. Sesimi çıkarmadım. Üsteleyince, 'bilmiyorum' şeklinde cevap verdim. Daha sonra, 'Kadınlar müstehcenlikten ötürü başörtüsü takar. Kadınlar bir şey hissederse erkekler de mi takacak?' dedi."

Kendisini 'devrimci' olarak tanımlayan Levent Tuncel'in hakaretleri bununla sınırlı kalmıyor. Ultrasonu çekip masasına geçtikten sonra Tuncel, sözlü tacizlerine devam ediyor. Tuncel, oruç tutan, başörtüsü takanlarla ilgili yorumlarını sürdürüyor. Akpınar, "Bunları neden bana söylüyorsunuz?" diyor. Tuncel ise, "Niye üzerine alınıyorsun? Aynı şeyleri senden sonraki başörtülü bayana da söyleyeceğim." şeklinde konuşuyor. Levent Tuncel, hastası ile arasında geçen konuşmaları doğruladı. Tuncel, bu konuşmalara neden olarak ise Akpınar'ın karnını açmamasını gösterdi. Akpınar'ın kendisini yalanlaması üzerine Tuncel ifadesini 'yeterince açmadı' şeklinde düzeltiyor; ancak hasta bu suçlamayı da kabul etmedi; "Karnımı açmadıysam ultrasonu nasıl çekti?"

'Konya'daki olayın tersini yapıyorum'

Kadınların başörtüsü takmasını kendince sorguladığını ve bunu 'insanların şehvet duyguları kabarmasın diye kadınlar başörtüsü takıyor' sözleri ile hastasına anlattığını ifade eden Tuncel, Konya Numune Hastanesi'nde meydana geldiği öne sürülen ve ardından doğru olmadığı ortaya çıkan 'testis' haberi ile ilgili de yorum yaptı: "Olay kesinlikle doğru. Başörtülü bir bayan erkeğin testislerine bakmıyor. Konya'daki olayın tam tersini yapıyorum. Müfettiş raporları yalan. Tek tek insanların zihninde onu yıkmaya çalışıyorum. Bunun elbette ki hekimlikle bir alakası var. Bu ülkede inançlar bir sömürü vesilesi olarak kullanılıyor. Benim tavrım da buna yöneliktir. Siyasetin de benim işim olduğunu düşünüyorum."

Siyasi bir düşüncesi olduğunu anlatan Levent Tuncel, şu ana kadar kaç kez gözaltına alındığı ile ilgili bir soruya ise ilginç bir cevap verdi: "Bu tür şeyler (gözaltına alınma) ilerici, devrimci insanlar için onur, gurur meselesidir."

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Abdurrahman Arıcı ise Tuncel'e tepki gösterdi. Arıcı, "Hasta ile başörtüsünün ne alakası var? Sana ne başörtüsünden? Karnını açmıyorsa hastayı kabul etmeseydin. Savunmasını alacağım. Soruşturma açılacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber